Πάστα μήλου

Apple jam biscuit pudding / glykesdiadromes.wordpress.comΗ πάστα μήλου είναι ένα εξαιρετικό γλυκό ψυγείου γεμάτο αρώματα βανίλιας και κανέλας. Φτιάχνεται με στρώσεις βανιλένιας κρέμας, στην οποία έχει προστεθεί αφράτη κρέμα τυριού και με στρώσεις μαρμελάδας μήλου, οι οποίες απλώνονται ανάμεσα σε νόστιμα μπισκότα. Στολίζεται με λεπτές φέτες φρέσκου μήλου και ξυλάκια κανέλας. Κρεμώδης, δροσερή, αρωματική και υπέροχα γευστική, είναι σκέτη απόλαυση! 

Apple jam biscuit pudding / glykesdiadromes.wordpress.comΓια την πάστα μήλου θα χρειαστούμε :

Υλικά

Για την κρέμα βανίλια

  • 2 ½ κούπες γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές σούπας νισεστέ
  • 6 κουταλιές κούπας αλεύρι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 400 γραμ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia 

Vanilla cream / glykesdiadromes.wordpress.comΕκτέλεση

Ζεσταίνουμε το μισό γάλα. Στο άλλο μισό διαλύουμε το αλεύρι και το νισεστέ, προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια, τη ζάχαρη και τα αυγά και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε το μίγμα σταδιακά στο χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά, έως ότου πήξει η κρέμα μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα, μέχρι να κρυώσει και να είναι ελαφρώς χλιαρή. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε την κρέμα τυριού, ανακατεύουμε και η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Για τη βάση και τις ενδιάμεσες στρώσεις

Μπισκότα τύπου πτι μπερ (84 μπισκότα, για ένα παραλληλόγραμμο σκεύος διαστάσεων 25 x 35 εκ.)

Apple jam  / glykesdiadromes.wordpress.comΓια τη μαρμελάδα μήλου

Βρείτε τη συνταγή για μαρμελάδα μήλου εδώ. Για το γλυκό χρειάζεται η τριπλή ποσότητα μαρμελάδας μήλου της συνταγής. Ρυθμίστε την ποσότητα του γλυκαντικού που θα προσθέσετε στη μαρμελάδα (σιρόπι αγαύης ή μέλι όπως προτείνεται στη συνταγή ή ζάχαρη αν το επιλέξετε) ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα μήλα που θα χρησιμοποιήσετε. Αν προτιμάτε τα «άγλυκα» γλυκά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα μικρότερη ποσότητα γλυκαντικού στη μαρμελάδα μήλου.

Apple jam biscuit pudding / glykesdiadromes.wordpress.comΓια τον εμποτισμό των μπισκότων 

  • Μια κούπα γάλα, στην οποία έχει προστεθεί ένα σφηνάκι κονιάκ

 Για την επιφάνεια

  • Τριμμένα corn flakes ολικής
  • Φετάκια μήλου εμποτισμένα σε χυμό λεμονιού
  • Τριμμένη κανέλα
  • Ξυλάκια κανέλας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σύνθεση

Απλώνουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για το γλυκό μια στρώση μπισκότων, τα οποία πρώτα εμποτίζουμε στο μίγμα γάλα – κονιάκ. Καλύπτουμε τα μπισκότα με τη μισή ποσότητα της κρέμας βανίλιας. Στη συνέχεια απλώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότων, εμποτισμένων στο μίγμα γάλα – κονιάκ. Καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα μαρμελάδας μήλου. Απλώνουμε και πάλι μια στρώση μπισκότων, εμποτισμένων σε γάλα – κονιάκ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Απλώνουμε την τελευταία στρώση μπισκότων, εμποτισμένων στο μίγμα γάλα – κονιάκ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μαρμελάδα μήλου. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένα corn flakes ολικής. Στολίζουμε την πάστα μήλου με ξυλάκια κανέλας και λεπτές φέτες μήλου, τις οποίες έχουμε εμποτίσει σε χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλλα. Αφήνουμε το γλυκό μας να παγώσει καλά στο ψυγείο για τουλάχιστον τρείς ώρες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο γλύκισμα!

Apple jam biscuit pudding / glykesdiadromes.wordpress.comΑν σας άρεσε αυτή η συνταγή, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να λαμβάνετε όλες τις νέες ενημερώσεις. Συνταγές, πολλές συνταγές θα ακολουθήσουν! Με γλυκές και αλμυρές γεύσεις! Μείνετε συντονισμένοι! Stay tuned!glykes diadromes

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.